Lássuk be, Vietnámról az ismereteink finoman szólva is hiányosak. A térképen alán még csak el tudjuk helyezni valahogyan, és sejtjük, hogy a kultúra, legalábbis a mi szemszögünkből, a japán és kínai hagyományokkal rokon, de a legtöbben valószínűleg csak a vietnámi balzsammal találkoztunk gyerekkorunkban, amit konkrétan ehhez az országhoz köthetünk, és arról meg nem feltétlenül őrzünk jó emlékeket.
Pedig Vietnám az egyik legszínesebb, legizgalmasabb ázsiai ország, és a legkellemesebb módja annak, hogy többet megtudj róla, ha a konyhán keresztül közelítesz. A vietnámi fogások alapját a friss zöldségek és a rizs adják, de számos illatos, tarka, gazdag leves is fő ebben az országban.
Itt az ideje bekukkantani Dao Phung kosarába. A Kuktaparty főzőtanfolyamán most a híres Pho leves készítheted el Fannival, de természetesen nem maradhat le a menüről a vietnámi konyha talán egyik legismertebb finomsága, a nyári tekercs sem. Lesz természetesen desszert is, ám ez egyelőre maradjon meglepetés - annyit megígérhetünk, hogy nem fogsz csalódni benne.
A bónuszt akár korlátlan italfogyasztással is kérheted, így még jobb hangulatban telik majd a főzés ideje.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!