Varázsold az asztalra Indiát!
Az EASE Therapy főzőiskola estjén betekintést nyersz az indiai gasztronómiába, és elsajátíthatod a legfinomabb ételek elkészítését, egy igazi indiai menü összeállításával.
Ha Indiára gondolunk, az elsők között jut eszünkbe változatos és egzotikus konyhája, illatos fűszerei vagy színes ételkülönlegességei. Tikka, csatni, szamósza és a többi egzotikus nevű étel, amiről lehet, hogy már hallottál, sőt talán már kóstoltad is, de az elkészítésüket még nem mutatta neked senki.
Azt például tudtad, hogy az indiai konyha egyik alapfűszere, a curry igazából nem is 1 fűszer, hanem egy fűszerkeverék, állandó alkotórésze a chili, a mustármag, a kömény, az őrölt kurkuma és friss currylevelek. Kultúrájából adódóan az indiai lakosság nagy hányada vegetáriánus, így hús nélküli konyhája nyújtja a legváltozatosabb ételeket az összes ország közül.
Ízelítő a főzőklubjának menüjéből:
- Dahl
- Házi sajttal készült paradicsomos sabji
- Szamósza
- Spenótos hajdina
- Csatni
- Kardamonos indiai puding
A dahl az egyik legegyszerűbb indiai alap-étel, mely leggyakrabban sárgaborsóból vagy vöröslencséből készül.
A házi sajttal készült paradicsomos sajbit talán nem is kell bemutatni, hiszen aki kedveli az indiai konyhát, már valószínűleg találkozott vele.
A szamósza, az indiai előételek gyöngye. Ez a zöldségekkel töltött tészta a tradicionális indiai konyha egyik alapeleme. Nem véletlenül ez az egyik legkedveltebb étel, hiszen sokféle finom fűszert tartalmaz és nagyon laktat.
A csatnit édes, de nem lekvár, savanyú, de nem savanyúság, fűszeres vagy csípős, de nem ételízesítő, ám túl tömény ahhoz is, hogy köretként, főzelékként egyszerre nagyobb mennyiségben fogyasszunk belőle. Nem híg, mint egy mártás és nem is krémszerű, mint egy püré, inkább darabos. Zöldségből-gyümölcsből főzik, ecettel-cukorral tartósítják. És feldobja a legegyszerűbb rizs és tésztaételt is.
A menü végéről a desszert sem maradhat ki, mely ezúttal a kardamonos indiai puding lesz. Az EASE Therapy Főzőklubjában a fantasztikus ízharmónia és a tradíciók megőrzése mellett arra is ügyelnek, hogy az ételek az egészség jegyében legyenek összeállítva. Minden főzési eljárás és alapanyag is ezt a célt szolgálja.
És mivel India az egyik legszegényebb országok egyike, azon sem kell aggódnod, hogy az itt megtanult ételek elkészítéséhez nagy kiadásokba kell verned magad, ha újra szeretnéd megfőzni őket!
Dietetikus válaszol főzőklub!
Szembesültél már azzal, hogy cukorbetegként milyen nehéz kímélő, egészséges, de mégis finom ételeket készíteni? Légy szemtanúja annak, hogyan kerülnek egyensúlyba ezek az összetevők, lesd el, hogyan tudod a hétköznapokban Te is elkészíteni ezeket a fogásokat. Az EASE Therapy Főzőklub ajánlatának keretében most megtanulhatod ezeket a fortélyokat!
Az egyestés, kiscsoportos kurzus különlegessége, hogy a cukor- és szénhidrátcsökkentett ételek elkészítése közben dietetikus válaszol felmerülő kérdéseidre, az elkészült vacsora elfogyasztása után pedig egy alapos beszélgetés és kiértékelés után személyre szabott tanácsokkal lát el a további étkezéseidet illetően.
Az EASE Therapy Főzőklubját ajánljuk tej-, és lisztérzékenyeknek, cukorbetegeknek, életmódváltóknak és nem utolsósorban a helyes táplálkozás iránt érdeklődőknek.
És végül, egy kis ízelítő – az EASE Therapy Dietetikus válaszol főzőklub menüje:
- Brokkoli krémleves
- Csirkemell zellerpürével és karamellizált hagymával
- Csodás Csokitorta
- Eperfagylalt
- Házi kenyeret, illetve házi vajat külön kínálunk
A Te kezedben van a döntés: egészséged érdekében változtass étkezési szokásaidon, készíts minden nap ízletes, káros anyagoktól mentes ételeket az EASE Therapy Főzőklubok segítségével!
Macaron büntelenül klub!
Minden, amit a Macaron-ról tudni kell! Légy szemtanúja annak, hogyan találkozik AZ ÍZ az egészséges alapanyagokkal és elkészítési módszerekkel, majd lesd el, hogyan tudod a hétköznapokban Te is elkészíteni a fogásokat! Az EASE Therapy Macaron Büntelenül klub Rád vár, ha szeretnél lelkiismeret-furdalás és cukor nélkül mennyei desszerteket fogyasztani!
Az EASE Therapy Macaron büntetlenül Klubját azoknak szánjuk, akik azt sem tudják mi fán terem a fakanál, de brillírozni szeretnének barátaik, családjuk és persze maguk előtt. Szeretnének finomat, de egészséges édességeket fogyasztani, de várjuk azokat is, akik a lisztérzékenyek, fogyókúrázók, cukorbetegek, életmódváltók, és a szénhidrátmentes étrendet követők széles táborába tartoznak!
Egész estés sütő klubunk keretében elkészítjük a legdivatosabb édességek mini-királyát a francia Macaront, alternatív liszttel, cukor nélkül, ráadásként a kurzus végén mindenki hazaviheti csodás Macaron kollekcióját!
Mi is az a Macaron?
A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.
Dolce Vita Olasz főzőklub!
Mamma Mia! Cucina Italiana…
Az EASE Therapy Olasz Estje Rád vár, ha szeretnél változtatni életmódodon, beleértve az étkezéseket is, de szeretnéd élvezni a mennyei mediterrán ízeket!
Az EASE Therapy elsősorban azért jött létre, hogy egy szakmai stáb segítségével kiegészülve segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak addigi megszokott, egészségtelen életmódjukon. Kiscsoportos főzőklubjainkba Téged is várunk szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt. Azon kívül, hogy minden egészségesen, tartósítószer, színezék, cukormentesen kerül elkészítésre, az egy estés kurzus különlegessége: megfőzünk mindent, amire ebéd gyanánt szükséged lehet, ráadásként a kurzus végén a helyben elkészített ételeket is megkóstoljuk
Az EASE Therapy Olasz Est menüje:
- Olasz paradicsomleves friss bazsalikommal, parmezánnal
- Házi besamel mártás
- Bolognai Ragu
- Lasagne tészta
- Pizza margarita
- Tiramisu
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!