Tokaji Sárgamuskotály 2013 száraz 0,75l
Világos üde halványsárga színe szépen jellemzi e bor karakterét. Illatában a friss, ropogós szőlő és a frissen szedett, reggeli harmatos alma illata elegyedik egymással. Kóstolásakor a frissen ropogós gyümölcsös jegyeket szépen kiemeli a sav harmonikus gerince.
Ajánlás: 13-14C°-on levesek és szárnyasok mellé fogyasztandó.
Készítése: A reggeli órákban szüreteljük ládákba a teljes érésben lévő sárgamuskotályos szőlőfürtöket, amikor a nap még nem járta át a szőlőszemeket. Gyorsan beszállítjuk a feldolgozóba, lebogyózzuk, hűtött tartályba tesszük a törkölyös mustot és 24 órán át áztatjuk. Ezt követően kis nyomáson kipréseljük, és alacsony hőmérsékleten kierjesztjük.
Alkoholtartalom: 14,6%
Cukortartalom: 4,5 g/l
Cukormentes extrakttartalom : 25 g/l
Savtartalom: 5,2 g/l
Egységár: 1.853 Ft/l
Hárslevelű 2011 kései édes 0,5l
Régi magyar fajta, amely a 18. században került a Tokaji Hegyvidékre. Kedveli a vulkáni eredetű kevert talajt. Közel 99 g/l maradékcukor tartalmához párosul egy 7,1 g/l –es savtartalom, amely előcsalogatja a mély hársmézes ízeket, illatokat. Zamata a hársmézre, hársfavirágra emlékeztet melyben felfedezhetőek még bodzás, birses ízek is. Hosszú harmonikus lecsengésű, mely hársméz utóízzel párosul. Ízében érezhető a töppedt szőlő, mazsola és a botrytises jelleg.
A 2011-es év kedvezett a késői szüretelésű boroknak az elhúzódó száraz nyári meleg napokkal. Palackunk kibontása után érdemes egy keveset szellőztetni, hogy kinyíljanak a virágos rétre hasonlító illatok, melyek rövid időn belül bejárják az egész helyiséget. Hölgyek kedvenc itala, desszertként a vacsora befejezéseképpen.
Alkoholtartalom: 11,6 %
Cukortartalom: 98,8 g/l
Cukormentes extrakttartalom: 28,1 g/l
Savtartalom: 7,1 g/l
Egységár: 1.980 Ft/l
Tokaji Furmint 2013 kései szüretelésű édes 0,5l
Illatában előtérben vannak a friss gyümölcsös jegyek és az üdeség. Könnyed, lágy, kellemesen, friss zamatú, még a magas maradék cukortartalom mellett is. Kóstolásakor előjönnek a mézédes szőlő ízei. A 87,7 g/l maradék cukor emléket állít a gyönyörű ősznek, zamatai és üdesége a tavaszi záporoknak. Illatában jelen van a déli gyümölcsök és a zöldalma jellege. Ízében az aszalt sárgabarack édessége és a zöldalma üdesége, utóízében pedig enyhe mandulás jellege bontakozik ki. A magas maradék cukortartalom jól harmonizál az élénk savakkal, melyek üdévé és ízletessé teszik e bort.
Ajánlás 9-11C°-on édes gyümölcslevesek és desszertek mellé.
Alkoholtartalom: 11,7 %
Cukortartalom: 87,7 g/l
Cukormentes extrakttartalom: 31,9 g/l
Savtartalom: 5,8 g/l
Egységár: 3.180 Ft/l
Tokaji Sárgamuskotály 2013 kései szüretelésű édes 0,5l
A világ legrégibb és legismertebb szőlőfajtája, amely ősi pontusi fajta. Ősidők óta megtalálható a Kárpát-medencében. Már a görögök és a rómaiak is említést tesznek róla. Eme bor mély aranysárga színű magas extrakttartalmú különleges sárgamuskotály szőlőből készült ital, melynek kóstolása oly sok ember számára nyújt különleges élményt. Szinte megbabonáz a különleges muskotályos ízével és illatával, amelyek gyönyörűen harmonizálnak a benne megjelenő lekváros jegyekkel. Megtalálhatók benne a vulkanikus tufák és a föld jegyei, amik kiemelik e borvidék szépségét. Érdekessége a háttérben megbúvó virágos illatok együtt kellemes mandulás jegyekkel.
Ajánlás: 11-12C°-on barackos desszertek és kellemes esti beszélgetések mellé.
Alkoholtartalom.: 13,4 %
Cukortartalom: 60,7 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 32,9 g/l
Savtartalom: 5,4 g/l
Egységár: 3.180 Ft/l
Tokaji Zéta 2013 kései szüretelésű édes 0,5l
E szőlőfajta különlegessége, hogy Furmint és Bouvier keresztezése, amely magyar nemesítés. Eredeti neve Orémusz. Az érlelés színe szépen megjelenik eme borkülönlegességen, melynek magas cukortartalma és kerek sava szépen harmonizál az enyhe botritiszes töppedt szőlő karakterével. A különleges ízek összhangja szép hosszú lecsengésű, üdeségét harmonikus savai szolgáltatják.
Ajánlás:11-12C°-on desszertként fogyasztani.
Alkoholtartalom: 13,9 %
Cukortartalom: 61,1 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 33,4 g/l
Savtartalom: 6,5 g/l
Egységár: 3.180 Ft/l
Tokaji Fordítás 2010 édes 0,5l
Miután az aszút kipréseltük, újra kádakba tesszük és borral felöntjük. 48 órán át keverés mellett áztatjuk. Ezt követően újra prészsákokba töltve préseljük, az így elkészült bort ülepítjük, majd ezután fahordókban a pincébe tesszük több éven át érlelni. Ennek eredményeképpen eme bor nagy beltartalmi értékekkel bír, melyet szépen mutatnak a pohár oldalán megjelenő olajos boltívek. Illatában a töppedt szőlő és csokoládé mutatkozik, kiegészülve fás, hordós jegyekkel. Kóstolásakor a csokoládé és mandulás jegyek dominálnak.
Ajánlás:12-13 C° -on torták és csokoládés sütemények jó párja lehet.
Alkoholtartalom: 13,4%
Cukortartalom: 69,2 g/l
Cukormentes extrakttartalom: 47,5 g/l
Savtartalom: 6,5 g/l
Egységár:3.380 Ft/l
Tokaji Furmint 2013 száraz 0,75l
A furmint eredetét a mai napig titok fedi, sokan Olaszországból és a Szerémségből származtatják. A 18. században Tokaj-Hegyalja egyik legelterjedtebb fajtája lett. Meghatározó szőlője az Aszúnak is, mert rendkívül jól aszúsodó fajta. Ásványos, kötött, mély vulkáni talajokon hozza legjobb formáját, melyet tükröz a 2013-as évjáratunk is, amellyel a hosszan elnyúló meleg időjárásnak köszönhetően magas alkohol párosul. Szép savaival összhangban egy kis maradék cukorral bontakozik ki a legjobban. Illatában-ízében meghatározóak a zöldalmás, birses, körtés jegyek, melyek hosszan elnyúló kellemes almás utóízt adnak. Palackunk felbontása után érdemes szellőztetni, hogy kellőképpen kinyíljanak benne a gyümölcsös jegyek.
8-9C°-on aperitifként, 11-12C°-on sült vadhúsok, birka és disznó kísérőjeként.
Alkoholtartalom: 14,2 %
Cukortartalom: 2,7 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 23,6 g/l
Savtartalom: 6,0 g/l
Egységár: 2.120Ft/l
Szállítási súly és űrtartalom:
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!