Az iparilag, nagy mennyiségben előállított ételek korában az ember él-hal az eredeti ízekért. Így vannak ezzel a sajtimádók is. Ha egyszer kóstoltál már kézműves sajtot, akkor tudod, hogy íze sokkal kellemesebb, aromásabb és egyedibb, mint a „gyári” sajtoké. Arról nem is beszélve, hogy nem éretlenül kerül eléd.
De ha szereted a sajtokat, miért ne próbálnál meg magad is előállítani? Nem olyan bonyolult, hogy egy teljes sajtgyár kelljen hozzá, otthon is elboldogulsz vele, a mesterfogásokat pedig elsajátíthatod egy sajtkészítő tanfolyamon. Mint amilyenre bónuszunk is szól.
Egyszerű technikákkal fogtok sajtokat készíteni, ahogy még a nagymamáink készítették. Sajtot ugyanis nemcsak üzemekben lehet előállítani, ahol naponta több ezer liter tejjel dolgoznak, hanem kis mennyiségben is. Sőt, még finomabb is lesz!
Egy házi sajt azért lesz sokkal ízesebb, mert kevesebb technológiai behatás éri, nem gépek készítik, hanem maga az ember a saját két kezével, amely sokkal finomabban és érzékenyebben tud bánni ezzel az élő anyaggal. A sajtkészítő beleviszi saját energiáját is a sajtba.
Tanfolyamon elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatsz, a sajtkészítés teljes folyamatát megismered, a tej kiválasztásától a fogyasztásig. Otthon biztonsággal fogsz tudni gomolya sajtot készíteni, mert lesz alkalmad minden folyamatot saját kezűleg is kipróbálni.
A tanfolyamon megismerheted a sajtgyártáshoz szükséges eszközöket is (pl.: tej oltó, sajt formák), sőt ezeket be is tudod itt szerezni. A kurzuson készített sajtot haza is viheted, ez 20-25 dkg-nyit jelent, tetszőleges ízesítésben.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!