A "Pálinkás jó reggelt!"-hez nem árt egy kis pálinka sem. És ahhoz, hogy minden ünnepi alkalomra, családi összejövetelre, baráti beszélgetésre legyen a háznál papramorgó, és méghozzá jó minőségű – a legjobb, ha te magad főzöd.
Most te is lefőzheted magadnak Magyaroszág hungarikummá vált büszkeségét, a minőségi házi pálinkát. A Pálinkafőzés.com-nak köszönhetően fél áron megtanulhatod a házi pálinkafőzés elméleti és gyakorlati tudnivalóit, praktikáit 1 nap alatt!
Ha elmúltál 18 éves és szeretnéd kipróbálni magad a párlatkészítés izgalmas világában, úgy az egynapos képzéssel elsajátíthatod a pálinkafőzés érdemi részét, vagy tökéletesítheted meglévő tudásodat. A tanfolyam alatt többszöri lehetőséged nyílik kóstolásra és a különböző típusú, kiállított főzőberendezések, kiegészítők megismerésére. A gyakorlati és elméleti képzés végeztével oklevelet nyújtanak át részedre, illetve a teljes oktatási anyagot megkapod emailben.
PREMIER: Az oktatóteremben bemutatásra kerül a Pálinkafőzés.com és a Magyar Pálinka Nagykövetség saját fejlesztésű és gyártású, egylépcsős pálinkafőzője is, mellyel a cefréből közvetlenül pálinka készíthető. Hogy mi a különbség a hagyományos kétlépcsős és az újgenerációs egylépcsős pálinkafőzés és pálinka között, azt az oktatáson megtudhatod.
Az oktatást azoknak ajánljuk:
- akik a gyakorlati praktikákra kíváncsiak és nincs idejük hónapokat tölteni a képzéssel
- akikben már érlelődik a gondolat, hogy saját párlatot állítsanak elő
- akiknek már van gyakorlati tapasztalatuk, de nem elégedettek
- akik az egyszerű és érthető szemléltetést részesítik előnyben
- akik a minőségi párlat előállításának a hívei
- akik a hagyományos kisüsti főzők mellett nyitottak az új generációs egylépcsős főzők használatára is
A képzés ideje alatt bemutatnak egy cefréről alszeszre főzést és egy alszeszről pálinkára finomítást.
Ebben a folyamatban haladnak lépésről lépésre, illusztrálva:
- a főzőkészülék optimális beállításait
- a helyes töltési mennyiséget
- az alszesz megfelelő leválasztását
- a finomítás alkalmával az elő és utópárlati frakciók szakszerű szétválasztását a középpárlattól
- a pálinka szeszfokának beállítását
- a párlat életútját a lefőzés után, mely óriási jelentőséggel bír a minőség szempontjából
Elméleti oktatás:
A főzési holtidőkben elméleti ismereteket prezentálnak projektor segítségével, miközben a teremben lévő főző készülék megfigyelése folyamatos. Az elméleti oktatásban az alapanyag ismeret, gyümölcs feldolgozása, cefrekezelés, alkoholos erjedés mellett kitérnek a különböző pálinkafőző berendezések ismeretére, azok ideális kiválasztására, üzemeltetésére, tisztítására, illetve a törvényben előírt, magánfőzésre vonatkozó szabályok tisztázására.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!