Paleosuli workshop csomag (5 workshop egyben)
09:20-10.45 Inzulinrezisztencia és cukorbetegség / Előadó: Dr. Szabó Zoltán orvos
Téma:
- A szénhidrát-anyagcsere alapvető összefüggései
- A hasnyálmirigy élettana, funkciói, a krónikus túlműködés következményei
- Módszerek a hasnyálmirigy megnyugtatására és a szénhidrát anyagcsere normalizálása
- Visszafordítható és nem visszafordítható állapotok
- Az akadémiai és az alternatív medicina eszközei a kérdés kezelésére, határterületek
- Hogyan tovább?
11:00-12:00 Vegyszermentes háztartás 2. rész / Hegedűs Eszter élelmiszeripari technikus
Téma:
- Ökoháztartás mérgek nélkül
- Tisztítószerek fajtái, összetevői
- Alapfogalmak
- Takarítás helyszínek és feladatok szerint természetes tisztítószerekkel
Ebédszünet: könnyű ebéd, gyümölcs
12:30-13:45 Paleolit táplálkozás kezdőknek / Mezei Elmira Táplálkozási tanácsadó, reformszakács
Téma:
- a paleolit táplálkozás története és kiemelkedő személyiségei
- alapelvek
- mi a baj a gabonákkal?
- mi a baj a tejtermékekkel?
- mi a baj a hüvelyesekkel?
- milyen mechanizmusokon keresztül gyógyít a paleo étrend?
- gyerekekkel kapcsolatos fő aggályok és válaszok erre
- konkrét ételek, megoldások
14:00-15:15 Paleolit fogyasztható alapanyagok / Sinka Miléna – közgazdász, blogger
Nagyon sokat beszélünk arról, hogy mit nem lehet fogyasztani a paleóban. Most itt az ideje, hogy egy kicsit többet beszéljünk arról, mennyire színes a felhasználható alapanyagok listája.
- Húsok, belsőségek, zsírok, olajok, zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, gombák, magvak és víz, víz, víz!
Kiemelten beszélünk a bélflóra rendbetételéről és arról, hogy miért személyre szabott a paleolit étrend, miért kell a paleo alapanyagok használatával is kiegyensúlyozottan és változatosan étkezni! Nyomtatott listákkal készülünk.
15:30-16:30 Sport és paleolit táplálkozás / Sáfrán Misi – biokémikus, sportoló
Téma:
- Kíváncsi vagy, hogyan lehet sportolni sok szénhidrát nélkül?
- Szeretnéd tudni, hogy mi a különbség a hagyományos és a paleo sporttáplálkozás között?
- Érdekel, hogy mit esznek a világszínvonalon teljesítő paleos sportolók?
- Ha eljössz a Sportolás paleo étrenddel workshopra, megkapod a válaszokat ezekre a kérdésekre!
- Lesz még szó vitaminokról, étrend kiegészítőkről, a témával kapcsolatos elméleti és gyakorlati dolgokról.
- Gyere el, mert sok utánajárást igénylő, hasznos tippeket kaphatsz kezdő és haladó sportolóként is!
Paleo táplálkozás kezdőknek workshop + zöldségparádé főzőkurzus
Zöldségparádé (zöldséges köretek különféle technikával elkészítve)
Tartja: Mezei Elmira reformszakács, táplálkozási tanácsadó
A programon az alábbi zöldségköreteket készítjük el, közben sütünk egy nagy adag fűszeres sült húst és az ebédlőasztalnál együtt elfogyasztjuk:
- töltött gomba
- zöldségfasírt
- petrezselymes karfiolpüré
- őszi gyömbéres szivárvány saláta
Elmira minden kedves résztvevőnek meglepetéssel is készül.
Az elkészített ételekhez csomagolóanyagot biztosítunk, hogy a család is megkóstolhassa az új ízeket.
Paleo kenyérsütő kurzus + paleolit táplálkozás kezdőknek workshop + paleolit alapanyagok workshop
2014. szept. 06. 09:30 – 11:30
Gastropolis főzőiskola - Helyszín: Budapest, Hegedűs Gyula utca 9.
- Paleo vekni és pékáru sütés, sós krémekkel
- A program időtartama. 2 óra
A programon Kiss Noémi az Ehetemmm pékség cukrásza segít elsajátítani, hogyan készíts paleo veknit és pékárukat. Két-háromféle sós krémmel máris kész a reggeli vagy a vacsora ötlet.
A helyszínen elkészített ételeket természetesen el lehet fogyasztani vagy hazavinni és megkóstoltatni a családtagokkal is.
2014. szept. 06. 12:30 - 13:45
Gastropolis főzőiskola Helyszín: Budapest, Hegedűs Gyula utca 9., Magyarország
Minden amit egy kezdőnek tudnia kell a paleóról és később jöhet a gyakorlat!
Paleolit táplálkozás kezdőknek:
- a paleolit táplálkozás története és kiemelkedő személyiségei
- alapelvek
- mi a baj a gabonákkal?
- mi a baj a tejtermékekkel?
- mi a baj a hüvelyesekkel?
- milyen mechanizmusokon keresztül gyógyít a paleo étrend?
- gyerekekkel kapcsolatos fő aggályok és válaszok erre
- konkrét ételek, megoldások
Az előadást tartja Mezei Elmira paleolit szemléletű táplálkozási tanácsadó.
2014. szept. 06. 14:00 - 15:15
Gastropolis főzőiskola Helyszín: Budapest, Hegedűs Gyula utca 9., 1136
Nagyon sokat beszélünk arról, hogy mit nem lehet fogyasztani a paleóban. Most itt az ideje, hogy egy kicsit többet beszéljünk arról, mennyire színes a felhasználható alapanyagok listája.
- Húsok, belsőségek
- Zsírok, olajok
- Zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, gombák
- Magvak
- Víz
Kiemelten beszélünk a bélflóra rendbetételéről és arról, hogy miért személyre szabott a paleolit étrend, miért kell a paleo alapanyagok használatával is kiegyensúlyozottan és változatosan étkezni!
Az előadást tartja: Sinka Miléna blogger
Paleo a gyakorlatban KLUB délelőtt + Paleolit finomságok főzőkurzus
KLUB délelőtt: 9:30-11:30
Paleo a gyakorlatban:
- hogyan kezdjünk bele az életmódba?
- milyen alapanyagokat szerezzünk be a kamrába?
- átszoktatási tippek észrevétlen-észrevehető cserék
- mit csomagoljunk, ha munkába megyünk, ha elutazunk?
- mit csináljunk ha étterembe, vendégségbe vagyunk hivatalosak?
A programot tartja Sinka Miléna blogger. A beszélgetés interaktív, kötetlen.
Részvételi díj: tartalmazza az italok (víz, kávé, tea), gyümölcs és könnyű reggeli fogyasztását (paleo falatkák, süti) és a kinyomtatott tipp listákat is!
12:00-13:00 Paleolit finomságok főzőkurzus
Háromféle paleo édesség elkészítése különböző technikákkal:
- Egy pohárkrém / egy sütemény / egy nyers édesség
- Mindez elegendő ahhoz, hogy elkápráztasd a vendégeidet vagy legyen desszert az ünnepi asztalra.
- A program időtartama: 1,5 óra
- A programot tartja Kiss Noémi az Ehetemmm pékség tulajdonosa, cukrász.
- Az elkészített finomságokat egy kávé mellett közösen megkóstolgatjuk, a többinek a családtagok fognak nagyon örülni
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!