Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. És ez igaz a gasztronómia nyelveire is, amelyek közül az olasz az egyik legsokszínűbb, legravaszabb és legegészségesebb. Ravasz, hiszen a sokszor egyszerű alapanyagok és a gyors elkészítés mögött igazi csodák csillognak. És persze ezek a csodák akkor tárulnak föl leginkább, ha ismered az olasz mammák által évszázadok alatt kicsiszolt trükköket. A Kuktaparty Olasz főzőkurzusán most megtanulsz jónéhány ilyen trükköt, és belekóstolsz nemcsak a talján finomságokba, hanem három specialitás elkészítésének titkaiba is.
Az előételt az amatrice-i asszonyok módjára fogod a tányérra varázsolni. A Bruschetta All' Amatriciana egy sonkás, enyhén csípős, paradicsomos dél-olasz bruschetta, amely Amatrice-ből, egy festői fekvésű kisvárosból származik, amely az Abruzzókban található.
A második fogás az olaszok könnyű, zamatgazdag „krumplinudlijára” épül. Megtanulod, hogyan kell saját kezűleg gnocchit gyúrni, így legközelebb már nem fogsz félni attól, hogy nekifuss. A mártás, azaz a sugo, amely koronázza a tésztát, pedig parajos krémmel és gorgonzolával készül, persze nem mindegy, hogyan – erre is fény derül.
Végül jön a csodakrém! A desszert Limoncellós mascarpone csodakrém lesz. A Limoncello egy olasz eredetű citromlikőr, ezzel fogod ízesíteni a mascarponés, krémes, különleges édességet.
A kurzust Kárász Zoltán tartja, aki a Giusto Étterem és a KuktaParty Főzőiskola vezető séfje, a menüsorok és programok megalkotója. Tanulmányi útjain dolgozott már az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban és Németországban is. Hihetetlen mértékű tudásvágyának eleget téve óceánjáró hajóra szállt, ahol neves konyhafőnökök segédletével új ismeretekre tett szert az ázsiai és thai konyha ízvilágában. A kedvence a fúziós konyha és a kreatív alkotás öröme.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!