A Remiz legenda, ahová legendás személyek járnak étkezni, és ahol legendás személyekről neveznek el étkeket, mint a Zsüti húsleves. Hogy mitől legendás a Remiz? Egyrészt a Szépilona kocsiszín szomszédságában nyílt, stílusos, ugyanakkor bensőséges berendezéssel. Másrészt mind a berendezés, mind a személyzet kedvessége miatt az étterem hangulata olyan, ahová szívesen, szinte törzsvendégként tér be az ember, és békebeli hangulatban költheti el ebédjét, vacsoráját. Harmadrészt pedig legenda az étterem kitűnő konyhája miatt, amely sikerrel és ízlésesen ötvözi a házias és a modern ízeket. Magyarországon először itt készítettük el a lávakövön sült Spare Ribse-t, amely, nyaranta a ház legismertebb specialitása lett. És itt honosították meg a Rukkola salátát, és itt szerettették meg a vendégekkel Bécsből „exportált” szilvalekvárral töltött apró süteményt, a Havelkát.
Ajánlatunkkal 2 fős menüsort fogyaszthattok, melyben a húsevők és a vegetáriánusok is örömüket lelhetik.
2 fős ínycsiklandó menüsor a Remiz ajánlatából:
Előétel:
- Hidegfalatok a kamrából: libamájpástétom konyakos szilvával
- Serranó sonka almástormás sajtkrémmel, mozarella bazsalikomos pestóval
Főétel:
- Borjúérmék Remiz módra erdei gombamártással, burgonyafánkkal
- vagy Mézes bundában sült pulykamell őszibarackbefőttel, burgonyapürével
- vagy Gomolyasajt roston sütve grillezett zöldségekkel, áfonyával
Desszert: Remiz desszert variáció
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!