A kurkuma növény megszárított és leőrölt gyöktörzse fűszer- és gyógynövény. Erőteljes sárga színe miatt Indiai sáfránynak is nevezik. Aromája igen sajátos, kis mennyiségben narancsra és gyömbérre emlékeztető ízt ad az ételnek, ám nagy mennyiségben csípőssé és kesernyéssé válik tőle, bár egy késhegynyi kurkumát bátran belekeverhetünk a legtöbb zöldséges ételbe, levesbe. Szépen színezi és ízletessé teszi a rizst. Pikáns, egzotikus keleti ízt ad a húsoknak, leveseknek, zöldséges ételeknek, de azért óvatosan használjuk. Remekül illik halételekhez, de bab és lencse mellett ízesítőként is megállja a helyét.
- Vérömlenyek oldására, vérrögök kialakulásának meggátlására is alkalmazhatjuk
- Csökkentheti a koleszterinszintet, étvágygerjesztő hatású lehet
- Serkentheti a zsíranyagcserét, segítheti az epeváladék epehólyagból való kiürülését
- Májvédő hatású lehet, segítheti a májsejtek fehérjeanyagcseréjét
- Remek szabadgyök-fogó, regenerálhatja a májsejteket
- Csökkentheti a lázat és a gyulladásos folyamatokat, fájdalomcsillapító hatású lehet
- Csillapíthatja köhögést, hurutoldó hatásával enyhe megfázás, nátha kiváló ellenszere lehet
- Jótékonyan hathat és gyulladáscsökkentő hatással lehet az ízületekre, inakra is
- Antibakteriális, méregtelenítő hatásával fontos szerepe lehet a mindennapi megelőzésben, a kellemes közérzet kialakításában és megőrzésében.
Szavatossági idő: 2017.03.31
Forgalmazó: ALUMIX HUNGARY Kft.
Egységár: 2.667 Ft/kg