Sokan kérdezik, hogy mi a titka az olasz konyhának? Miért szeretik emberek milliói szerte a világon? Nos, a titok a kiváló alapanyagok változatos felhasználásában rejlik. Nem csoda hát, hogy a Tommy di Napoli is ragaszkodik ahhoz, hogy csakis magas minőségű, eredeti olasz termékek kerüljenek konyhájára, és csak ezekből készüljenek az igazi Nápolyi ételek.
Bónuszunkkal 3 pizza közül választhatsz:
- Pizza Napoli (paradicsom, fior di latte, ajókafilé)
- Pizza con Proscutto Cotto (paradicsom, fior di latte, sonka)
- Pizza Norcia (paradicsom, norcia kolbász, fior di latte)
Nem titok, hogy Kásás Tamás kedvence a Nápolyi konyha, amit hat éven át ízlelgetett nap mint nap. Nem is lehet ezeket az éveket feledni, ezért úgy gondolta, hogy ez az érzés másokat is rabul ejt majd.
A Tommy di Napoli mást, többet szeretne adni vendégeinek, mint a többi olasz étterem a fővárosban. Elsősorban eredeti olasz alapanyagokból, olasz szakemberek irányítása mellett autentikus olasz - egészen pontosan - Nápolyi ételeket. Sosem volt cél egy fennkölt „Fine Dining” étterem létrehozása, sokkal inkább egy barátságos, vidám, jó hangulatú Nápolyi trattoriát szeretnének megidézni Budapesten. Ez a szemlélet vezetett a kollégák kiválasztásánál is, akik lelkesen és vidáman igyekeznek kielégíteni a vendégek kívánságait.
Az étterem belső kialakításával Európa egyik legkiemelkedőbb építész irodáját bízták meg, ragaszkodva a magas minőségű anyagok felhasználásához, melyek egy részét Olaszországból hozatták. Megérte a sok fáradozás, a számtalan éjszakába nyúló egyeztetés tervezőkkel, kivitelezőkkel, hiszen egy olyan miliőt sikerült kialakítani, ahol bárki otthon érezheti magát.
A Mozzarella di Bufala Luis kézműves sajtműhelyéből érkezik Mondragoneból, akárcsak a Fior di Latte vagy a többi bivalytejből készült ínyencség. A sonkák, a szalámik és kolbászok, szintén ebből a városkából, kistermelőktől kerül a konyhába. Hosszabb szervezés után az igazi Vesuvio paradicsom heti szállítását is megoldották.
A pizzához Cinque Stagioni lisztet használnak, feltétként Fior di Latte sajtot tesznek rá, ami ínycsiklandóan olvad a fatüzeléses kemencében.
Kézzel készített tésztákhoz Rimacinata lisztet ír az évszázados recept, melyet forró vízfürdő után Extra Szűz oliva olajjal locsolnak. A kézműves Mozzarella di Bufalát, mely Mondragoneból kerül az asztalra, a legnemesebb Prosciutto Crudo-val kínálják. A tésztákra huszonnyolc hónapig érlelt parmezán sajt forgácsai kerülnek.
A Salsiccia Dolce és Piccante a pizzákon köszön vissza, a Cacciotta, Gorgonzola, Taleggio, Stracchino sajtok bufala-val megkoronázva egy fatálon alkotnak ízletes kavalkádot. A mosolygós Vesuvio paradicsom vagy a friss fűszernövények íze, illata utánozhatatlan és elengedhetetlen a Nápolyi ételek készítésekor.
A halak és a tenger gyümölcsei az Adriai és a Földközi tenger hullámai közül kerülnek az étterem szakácsai elé, akik legjobb tudásuk szerint egy modern, jól felszerelt konyha biztos hátterére támaszkodva készítik el, hagyományos olasz receptek alapján.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!