A globalizáció elérte a konyhaművészetet is, és ennek nagyon sok előnyét élvezhetik a főzni- és enni szerető emberek. Hogy mi a fúziós konyha? Egyszerűbb művelni, mint definiálni. Nem egyszerűen szokatlan íz- és alapanyag párosításokat jelent, hanem különböző égtájak, etnikai konyhák ízeinek, fűszereinek, eljárásainak, alapanyagainak ötvözését. És természetesen az alapkövetelmény nem a vendég meghökkentése, hanem fantasztikus ízek előcsalogatása.
Most te is bevezetést kaphatsz ebbe a művészetbe, a Kuktaparty kurzusán Kárász Zoltán séf vezet be az ízek és konyhatechnológiák párosításának rejtelmeibe.
A menü tartalma:
- Előétel: Kókuszos, vöröslencse krémleves, tésztaropogós.
- Főétel: Algával göngyölt csirketekercs fafül gombával, brokkolival és jázmin rizzsel.
- Desszert: Gyömbéres csokoládé ganage, mézes csilis banánnal.
Joggal nevezhetjük Kárász Zoltánt világjáró kalandornak. Jelenleg a Giusto Étterem és a KuktaParty Főzőiskola vezető séfje, a menüsorok és programok megalkotója. Tanulmányi útjain dolgozott már: az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban és Németországban is. Hihetetlen mértékű tudásvágyának eleget téve óceánjáró hajóra szállt, ahol neves konyhafőnökök segédletével új ismeretekre tett szert az ázsiai és thai konyha ízvilágában. A kedvence a fúziós konyha és a kreatív alkotás öröme.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!