Amíg az ételallergiát viszonylag egyszerű beazonosítani, hiszen a tünetek azonnal, olykor igen heves formában jelentkeznek, addig az ételintolerancia sokkal alattomosabb betegség.
A szervezetünk a valós allergiás folyamatok beindulása előtt is reagál a különböző elfogyasztott élelmiszerekre. Tehát lehet, hogy bőrkitütéseink, gyakori hurutjaink, fejfájásunk, gyakori fáradékonyságunk azért alakul ki, mert a szervezetünk bizonyos élelmiszereket nem tolerál, bár még nem is allergiás azokra.
Helyes ezeket az ismeretlen faktorokat tisztázni, helyes diétát kialakítani, mert a diéta néhány hónapos betartása, az allergiával ellentétben akár a probléma gyógyulását is jelentheti, a diéta hiánya viszont a folyamat rosszabbodását, akár allergia kialakulását okozhatja. A teszt elvégzése, eredményeinek elkészülte után táplálkozási tanácsadásban is részed lesz.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!