Na ne már, egy kávét bárki le tud főzni - háborognak tán az örök elégedetlenek. No persze, egy olyan kávét biztosan, mely jó esetben jellegtelen, mint egy szürke zakó a statisztikusbálon. Rosszabb esetben viszont meggyötör, mint egy buzgó vallatótiszt valamelyik fülledt banánköztársaságban.
Pedig jó kávét főzni nem ördöngősség, még csak nem is kell hozzá irritálóan drága masina. Sokkal fontosabbak - a megfelelő nyersanyagon túl - azok az elméleti ismeretek, technikai trükkök, nüanszok, amelyeket már rövid idő alatt el lehet sajátítani. Például ezzel a bónusszal.
Háromórás, intenzív easy barista training kurzusra invitálunk, hogy ezentúl te is valóban jó kávéval vendégelhesd meg a betérőket, és persze kényeztesd magad is. Tömör, ám érdekes előadás keretben ismered meg a kávékészítés teljes folyamatát, a szüreteléstől, a tároláson, a pörkölésen és daráláson át addig, míg az aromás, gőzölgő fekete a csészébe kerül. Természetesen a legfontosabb gyakorlati lépések, köztük néhány tejhab-dekoráció elsajátítása is fontos része a kurzusnak, csakúgy, mint a kávékóstolás. Az itt tanult instrukciók alapján némi otthoni gyakorlás után újra élvezet lesz a saját főzésű kávé kortyolása. A vendégeid is átszoknak rá a filteres teáról, meglásd.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!