Ha már bortermelő ország vagyunk, akkor ünnepeljük meg a jövő évek nedűjének születését, azaz a szüretet, amelynek épp most van ideje. És ha lelátogatsz valamelyik borvidékre, akkor nem árt, ha értőn tudod kóstolni a bort. Nemcsak szüretkor, bármikor!
Amikor ott állsz a borász előtt, te is büszke leszel magadra, hogy érted, amit mond, hiszen ajánlatunkkal gyorsan és egyszerűen megszerezheted az ehhez szükséges tudást.
A Borszakkörrel garantáljuk, hogy az ismereteket szórakozva sajátíthatod el. Egy este során, egy laza, 2 órás kurzuson megtanulhatsz szakszerűen bort kóstolni, megtudhatod, hogyan is készül tulajdonképpen a bor, hogy mitől lesz fehér, rozé vagy vörös, édes vagy száraz. Megismerkedhetsz a leggyakoribb szőlőfajtákkal és a fontosabb termőhelyekkel is.
Hogy ne csak száraz elméletekről beszéljünk, a kellemest a hasznossal összekötve, ajándékba adunk egy 6 borból álló kóstolót, amin keresztül azon nyomban a gyakorlatban is bevetheted a tanultakat. Ami a legfontosabb: a tematika a használhatóságra koncentrál.
A sokat emlegetett, hangzatos, ám annál lényegtelenebb részletkérdések helyett azokról a tényezőkről lesz szó, amik meghatározzák a bor alapvető jellegét. A borokat a fogyasztó szempontjából vizsgáljuk. A kurzus célja, hogy megtudd, mi is van a poharadban: hogyan készült, és mi a különbség egyik és másik bor között.
A könnyed, baráti hangvételű beszélgetéshez semmilyen előtanulmány vagy különleges ismeret nem szükséges - aki eljön, annak viszont az este végére ezek már meglesznek!
- Helyszín: Iskola Borbár - 1061 Budapest, Hegedű utca 3.
- Időpontok: minden hétfőn 19:00-21:00
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!