Adj nekünk 3 percet és rád szabjuk a Brigádot!

Kérjük, válaszolj meg 5 kérdést, hogy a jövőben olyan ajánlatokat küldjünk neked,
amik a legjobban illenek hozzád. Köszönjük.

TOVÁBB

Nincs rossz gyerek! Támogasd 100 forinttal a nehéz sorsú gyermekek számára különleges iskolát működtető Burattino Alapítvány munkáját

Nincs rossz gyerek! Támogasd 100 forinttal a nehéz sorsú gyermekek számára különleges iskolát működtető Burattino Alapítvány munkáját
  • Az alapítvány hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyerekek számára működtet különleges iskolát és gyermekotthonokat
  • Annyi jótékonysági bónuszt vásárolhatsz, amennyit szeretnél

Bónusz beváltható: 2013. március 31 - március 31.

A bónuszt nem kell kinyomtatnod, mert az csak jelképes. A jótékonysági akció során összegyűlt összeget és a Brigád által felajánlott 100.000 forintot teljes egészében, minden levonás nélkül utaljuk az Alapítványnak.

Tetszik? Oszd meg barátaiddal!

Brigád ár

100 Ft

rendes árkedvezménymegtakarítás
100 Ft
0%
0 Ft

Az ajánlat lejárt!

óra óra
nap
perc perc
óra
másodperc másodperc
perc

904 vásárló

Megkaptuk a kedvezményt!

Te hogyan emlékszel az általános iskolai igazgatódra? Szigorú és félelmetes volt? Vagy csak az évnyitón láttátok, mert amúgy az irodájában ült? Tegye fel a kezét, aki ping-pongozott vele a nagyszünetben! A Burattinoban ez mindennapos dolog, hiszen az itt dolgozó összes felnőtt úgy bánik a gyerekekkel, mintha jó ismerőse lenne. A tanárokat nem kell magázni, bármikor kaphatóak egy kis mókára vagy éneklésre, és ebben a rugalmas, kötetlen légkörben végre azok is be tudnak illeszkedni, akikre a korábbi iskolákban már rásütötték a „rossz gyerek” bélyeget.

 

 

A videó megtekintéséhez kattints ide.

        

Senkinek nem könnyű, de hová menjenek azok, akiket a hagyományos oktatási rendszer kivetett magából? Akiket iskoláról iskolára küldenek, mert sehol nem tudják megkapni azt a külön figyelmet, amire szükségük lenne? Milyen remény maradt számukra egy jobb életre?

 

A csepeli Burattino Iskola ezeknek a gyerekeknek nyújt mentsvárat. Sokan közülük olyan körülmények között élnek, amilyeneket mi, a szerencsés átlag, elképzelni sem tudunk. Csakhogy az átalakuló fenntartási és támogatási finanszírozás miatt most veszélybe került az iskola működése, és egyelőre ők maguk se tudják, szeptemberben hogyan nyitják majd ki a kapukat. Egy jelképes bónusz megvásárlásával 100 forinttal támogatod a Burattino Alapítványt.

 

A Burattino nem csak általános iskolát, de szakiskolát, szakközépiskolát és három gyermekotthont is működtet. Eddig sem vetette fel őket a pénz, de lelkesedésüknek hála valahogy mindig mindenre találtak megoldást. Volt, hogy raklapokból készítettek iskolai bútorokat, fúrtak-faragtak és festettek, ecsetet vett a kezébe a volt diák, a kisiskolás és az iskolai pszichológus is, csak hogy a gyerekeknek meglegyen, amire szükségük van. Most azonban már nem az a kérdés, lesz-e elég pad vagy kréta, hanem hogy az iskola működhet-e tovább. Hiába ajánlották fel a tanárok, hogy kevesebb pénzért is elvégzik a munkájukat, mert ebben a helyzetben egy maroknyi ember áldozatkészsége már nem elég.

 

Hajlamosak vagyunk könnyen és gyorsan ítélkezni embertársaink felett, csakhogy most gyerekekről van szó, akik nem tehetnek arról, hová születtek, és akiknek a Burattino talán az utolsó esély, hogy ledolgozzák a hátrányaikat.

 

Most mi vagyunk a felnőttek. Csak rajtunk múlik, hogy néhány év múlva, amikor ezek a gyerekek felnőttek lesznek, és nekik kell döntéseket hozniuk, hogyan szerepelnek majd.

 

Brunszvik Teréz, az első magyar óvoda megalapítója mondta egyszer: „Nevelés teszi az embert, és az ember a hazát.”

 

Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!

 

***

 

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

 

Ha ismersz egy olyan alapítványt, amelyik szerinted támogatásra érdemes, írj egy kis esszét, ajánlást, karcolatot, amit mások is szívesen olvasnának. Ezekből a legjobbakat barátaink az Ember a vízben blognál időről időre leközlik, és segítenek nekünk a döntésben, hogy ki kerüljön fel a jövőben az oldalunkra. Írásodat küldd a segitunk@bonuszbrigad.hu címre.

 

EGYÜTT EGYMÁSÉRT

 

Heller Gábor      Kaprinay Zoltán

          Brigádvezetők

Nagyobb térkép
Még ezek is érdekelhetnek: