A menü tartalmazza:
- Aperitif: Umeshu - japán szilvabor
- Előétel: Zensai moriaewase – Zöldséges vegyes előétel
- Leves: Misoshiru – Miso leves
- Sushi: Tuna aspara roll – Spárgás-tonhalas szusitekercs
- Főétel:
- Gyu Filet Ponzu Oroshi – 12 dkg vaslapon grillezett Újzélandi bélszín steak, ponzu szosszal és jégcsap retekkel
- Wafu salada - Friss japán saláta szezámos dresszinggel
- Gohan - Japán párolt rizs
- Desszert: Wagashi – Házi készítésű joghurtos édesség friss gyümölcsökkel
- Ocha: Csésze forró japán zöldtea
Japán egy külön világ, a sziget, ahol mindenki megőrzi a tradíciókat, és még fontosak a hagyományos értékek, és a minőség előbbre való a sietség helyett.
Ugyanakkor innen származik az újító ötletek sokasága, Japán élen jár a fejlődésben és a technikai csodákban is, ez a kettősség pedig a konyhájában is megfigyelhető.
A titkos szigetvilág rejtelmei most előtted is feltárulhatnak, az első magyarországi Kanpai Izakaya japán bisztro 5 fogásos menüjében japán tradícionális ízei egyesülnek a modern igényeket is kielégítve.
Aperitifként mindjárt itt van az umeshu, vagyis a japán szilvabor, aminek ízét még biztosan sokáig nem feleded. A kétféle zöldséges előétel után olyan klasszikusok kerülnek az asztalra, mint a miso leves, az elmaradhatatlan sushi tekercs.
A könnyű fogások mellett marad hely a desszertnek is, amit tényleg vétek lenne kihagyni.
Nem maradt más hátra, mint hogy egy csésze forró zöld tea mellett megbeszéljétek az élményeiteket – elvégre erről szól a közös étkezés.
Az ételfotók nem a menü tartalmát mutatják, csak illusztrációk.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!