Már törvény adta jog, hogy a jó gyümölcsből nem csak befőtt, szörp vagy lekvár készüljön otthon, hanem zamatos párlat is. Már ha zamatos. A pálinkafőzés csínja-bínja ugyanis nem jár a jogszabály mellé. Sebaj, azért jártuk ki ezt a bónuszt, hogy ne karcos szeszkók, vendégűző etilszörnyek kerüljenek ki a lepárlódból.
Ha a gazdag termés adott, és rászántad magad a főző vásárlásra vagy már akad otthon egy, akkor már csak erre az egynapos, intenzív tréningre van szükség, hogy értő kézzel nyúlj majd alapanyaghoz és főzőberendezéshez egyaránt. A képzés vezérlő elve a minőségi pálinka előállítására törekvés.
Lépésről lépésre haladva ismerkedsz meg a tudnivalókkal úgy, hogy az oktatás alatt gyakorlatban mutatják be a cefréről alszeszre főzést és az alszeszről pálinkára finomítást. Eközben elsajátítod a főzőkészülék optimális beállítását, a helyes töltési mennyiséget, az alszesz megfelelő leválasztását, az elő- és utópárlat elválasztását, és azt is, hogy kell bánni a főzettel ezen eljárások után. Amíg fő a cefre, projektoros vetítéssel illusztrált előadáson zajlik az elméleti oktatás pl. a gyümölcs szakszerű feldolgozásáról, a cefre kezeléséről, a különböző pálinkafőző berendezések kiválasztásáról, kezeléséről, a vonatkozó szabályokról. A képzés végén a lefőzött pálinka kóstolható mindazoknak, akik nem voltak restek nem autóval jönni.
A jó pálinka titka legalább annyira a hozzáértés, mint a válogatott gyümölcs. E képzéssel az előbbit kipipálhatod.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!