Ferenc Jóska idejében állítólag minden jobb volt, de ezt rögtön meg is tudjuk cáfolni egy kétszemélyes császártál, és egy bónusz formájában. Csábító és ínycsiklandó érv ez a tál amellett, hogy elképzelhető, hogy Ferenc József idejében sok minden jobb volt, de hogy van ami manapság sokkal jobb, az biztos.
Érvelésünk jól felépített, kellemesen átsütött, szaftos, omlós, és több tételből áll. A „Ferenc Jóska kedvence” császártál valóban visszahozza a monarchia legjobb emlékeit. Tabáni és prágai vendéglők juthatnak eszedbe, finom seritallal és kiadós kulináris élvezetekkel. Ezekben az időkben, és ezekben a vendéglőkben tényleg fontos volt, hogy a vendég jól érezze magát, minőségit és finomat egyen, és valóban elégedett legyen a vendéglátással. Mert akkoriban a „vendéglátás” szó nemcsak egy hivatalos formula volt, hanem szó szerint értették.
De félre a fecsegéssel, hiszen Ferenc Jóska már türelmetlenül törölgetné a habot hatalmas bajuszáról, ha ennyit kellene várnia. A menü lefegyverző és csábító, mint Mariska a Sörgyári capriccióból.
„Ferenc Jóska kedvence” - két személyes császártál:
- Kacsasült
- Sült csülök
- Bordasteak
- Erdei gombaragu
- Párolt káposzta
- Burgonyalepény
- Kétféle knédli
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!