Egészen egyedi aromája lesz a sülteknek, zöldségeknek,- zsiradékmentesen, gyorsan, ízletesen- érdemes kipróbálnunk!
A himalája sócsempe vagy sólap egyedi módszerrel mutatja meg nekünk a húsok, zöldségek párolását és sütését. A sócsempén sütés eltér a hagyományos olaj vagy zsír használatától, az étel megpuhul, megsül, nem ég le, nem feketedik meg. Sokkal egészségesebb a megszokott sütési formáknál, amit vendégeink, családunk is értékelni fog.
Több mint 400°C fokot is kibír és rendkívül jól megtartja a hőt. Ha már felhevült, rá helyezzük a hal-, csirke-, sertés- vagy akár tenger gyümölcseit, zöldségeket és néhány perc alatt megsülnek.
Használata
Akár gázlapra helyezzük akár elektromos sütőbe, nagyon hamar felmelegszik, a sócsempéket forrósítsuk fel a sütővel együtt - mindkettő tökéletesen működik!
Kerti grillen nyílt lángon használjuk, a sócsempéket forrósítsuk fel a grill rácson, nem kenünk húsra olajat, zsírt, a hússzeletet közvetlenül a sócsempékre tesszük rá.
Gázlángon lángelosztóval használjuk, kb. 20-25 perc alatt melegszik fel közepes lángon.
Elektromos főzőlapon külön fémlapot is használjunk.
Grillezésnél a rácsra rakjuk.
Hűtőben hűthető, remek olyan ételekhez tálalásához, ami sózást igényelne és hidegen kell tartani.
Meddig elég egy-egy sócsempe?
Ha tisztításkor nem áztatjuk hosszan a vízben, akkor sokáig. (4-5 sütés után még nyoma nincs annak, hogy fogyna a só, vékonyodna a sócsempe).
Szárítsuk meg, és tegyük száraz helyre a következő sütésig.
A sócsempe antibakteriális!
Terméksúly: 1,2 Kg/darab
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!