UPDATE:Kaptunk még 90 bónuszt, de siess, mert ez is hamar elfogy!
A kakaófa a mályvafélék családjába tartozó fafajta, melynek termése, a kakaóbab, a kakaó, a kakaóvaj és a csokoládé alapanyaga. A kakaóvaj enyhén kakaó ízű, természetes zsiradék, melyet a kakaó gyártása során nyernek ki a kakaóbabból. Körülbelül 44-46% kakaóvajat tartalmaz egy kakaóbab, ezt szűrik ki belőle, és így alakul fehéres-sárgás színű zsírrá.
Élettani hatásai sokoldalúak, nagyon gazdag természetes antioxidánsokban, és olyan értékes ásványi anyagokat találunk benne, mint például a réz és a magnézium. Vitaminok közül az E-vitamin és a K-vitamin tartalma is kiemelendő. Ezeken kívül pedig tartalmaz még természetes zsírokat, különböző savakat, így olajsavat, sztearinsavat, linolsavat és palmitinsavat, valamint jelentős a polifenol, és karotinoid tartalma.
Nem véletlenül nevezik a köznyelvben a csokoládét „boldogsághormonnak”, hiszen endorfin és dopamin tartalmának köszönhetően boldognak érzi magát tőle, aki fogyasztja, így a kakaóvaj segíthet a természetes egyensúly megtalálásában is. Felhasználási lehetősége sokoldalú, főzéshez, sütéshez, csokoládék, bonbonok elkészítéséhez ajánlott. Míg sok csokoládéba rengeteg adalékanyagot tesznek, a kakaóvaj tejmentes, ezért nyugodtan fogyaszthatják tejcukor-érzékenyek, speciális diétákat, étrendeket követők is.
Kiszerelése:250 ml
Szavatossági idő: 2015.11.15.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!