Erős aromája miatt elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a gesztenye semmivel sem összetéveszthető, jellegzetes ízét. Az Európai Unióból (Olaszországból) származó Nature Cookta Gesztenyelisztet friss gesztenyéből készítik. Először 15-20 napig 45-50°C-on szárítják, majd géppel hántolják.
A törmelékek eltávolítása után az egészet átszitálják. Fém tárolókban szállítják, majd géppel és kézzel is átválogatják, ezután őrlik finomra.
Míg a gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján, addig Olaszországban már több száz éve ismerik: a középkori Itáliában a búzaliszt konkurense volt.
Az állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez, azonban kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz. (Mindössze 76 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben.)
Kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyorós, mandulás, gesztenyés, mézes és csokoládés finomságokhoz.
Felhasználásával nagyon jó kekszeket, palacsintákat, kelt tésztákat készíthetünk. Íze nagyon jól harmonizál a gnocchi tésztájában is. Az olaszokhoz hasonlóan alkalmazhatjuk különféle kásákhoz vagy a náluk népszerű castagnaccio süteményhez is, mely fenyőmaggal, rozmaringgal, mazsolával gazdagított desszert.
Tartalmaz: 100% gesztenyeliszt
Átlagos tápérték 100 g-ban:
energia: 1436 kJ/343 kcal
zsír: 4 g
amelyből telített zsírok: 0 g
szénhidrát: 76 g
amelyből cukor: 0 g
fehérje: 6 g
só: 0 g
Összetevők: 100% gesztenyeliszt
Szavatossági idő: 2016.03.28.
Egység ár: 4380 Ft/kg
Forgalmazó: Naturae Group
Súly: 0,5 kg